Informatii pentru pacienti

Dr. Răzvan Dragomir, împreună cu echipa alături de care lucrează, dorește ca interacțiunea cu fiecare pacient să fie una pozitivă. Pentru aceasta, mai jos, vă sunt oferite informații utile pentru fiecare pas.

1. Programarea

Consultațiile se efectuează cu programare.

Programările se vor efectua telefonic la:

În cursul programării telefonice, veți primi data și ora la care vă prezentați la consultație.

2. Consultația inițială

În urma programării, este util să pregătiți un dosar care să cuprindă:

 • informații despre starea dumneavoastră de sănătate, alergii, lista de medicamente pe care le luați în mod cronic;
 • documente medicale, analize, bilete de externare, rapoarte ale investigațiilor și a altor consulturi;
 • imagistică: filme și radiografii, CD-uri RMN, CT etc, dacă acestea există;
 • alte investigații relevante pentru afecțiunea curentă;
 • adeverința de salariat, în cazul în care este necesar concediu medical.
 • Consultațiile din cadrul Spitalului Sanador sunt contra cost (prețul consultației îl veți afla în cursul programării telefonice sau la recepția spitalului).
 • Pentru consultațiile efectuate la policlinica Rahova, sunt necesare:
 • Bilet de trimitere pentru ortopedie, eliberat de medicul de familie;
 • Card de sănătate.
 • *În absența acestor documente, consultațiile se efectuează contra cost.

În timpul consultației, Dr. Răzvan Dragomir va afla motivul prezentării, istoricul afecțiunii dumneavoastră, va efectua un examen clinic și va analiza imaginile puse la dispoziție de dumneavoastă (dacă acestea există).

Dr. Dragomir vă va recomanda alte investigații, dacă acestea vor fi necesare pentru stabilirea diagnosticului.

Se va stabili diagnosticul și vă vor fi explicate, pe înțeles, opțiunile terapeutice și etapele tratamentului ulterior, împreună cu beneficiile și complicațiile posibile.

Tratamentul poate consta în:

 • tratamente conservatoare, nonchirurgicale, bazate pe medicație, infiltrații, imobilizări, recuperare medicală, kinetoterapie și fizioterapie
 • tratamente chirurgicale minim invazive sau clasice, deschise, în funcție de afecțiune

Dr. Răzvan Dragomir efectuează intervențiile chirurgicale în spitalul Sanador București, în cadrul Secției de Ortopedie și Traumatologie.

3. Pregătirea intervenției chirurgicale

După stabilirea indicației chirurgicale, Dr. Dragomir vă va face legătura cu un membru al echipei care vă va oferi suport și toate detaliile privind internarea și efectuarea operației.

Pentru că siguranța dumneavoastră este pe primul plan, o evaluare amănunțită a stării de sănătate, în funcție de patologiile asociate, va fi efectuată preoperator,  în regim ambulatoriu, de obicei în săptămâna premergătoare operației.

Evaluarea preoperatorie cuprinde efectuarea unor analize medicale, ECG și un consult cu medicul anestezist.

Este important să aduceți la consultația anestezică lista cu medicamentele pe care le luați în mod cronic, toate investigațiile și documentele medicale relevante pentru starea dumneavoastră de sănătate.

Foarte important! Informați medicul anestezist dacă sunteți sub tratament anticoagulant  oral (la recomandarea medicului, acesta va trebui întrerupt și înlocuit cu tratament antigoagulant injectabil, cu un anumit număr de zile anterior intervenției chirurgicale, în funcție de medicamentul utilizat).

Dacă urmează să suferiți o intervenție chirurgicală majoră, este posibil să fie necesară o consultație cu cardiologul, medicul internist, hematologul sau dentistul pentru a putea exclude o posibilă afecțiune necunoscută care poate complica evoluția postoperatorie. De asemenea, pot fi necesare și alte analize de sânge și investigații  (ecografie cardiacă, teste ale funcției  respiratorii, renale etc, după cum va fi necesar). 

4. Internarea

POSTUL: Consumul de alimente și lichide trebuie întrerupt cu 6-8 ore înaintea intervenției. Nerespectarea acestei recomandări poate conduce la amânarea sau anularea intervenției.

EXCEPȚIE: medicamentele zilnice pot fi luate cu o cantitate mică de apă, dacă acest lucru a fost consimțit de către medicul anestezist.

Internarea se face, de obicei, în ziua operației sau cu o zi înainte, pentru operațiile majore.

 • Înaintea venirii la spital, efectuați rutina obișnuită a igienei personale (duș normal);
 • Nu folosiți uleiuri, creme de corp, unguente, balsamuri sau lac de unghii la nivelul membrului care va fi operat;
 • Prezentați-vă la recepție/birou de internări la ora programată sau puțin mai devreme;
 • Aduceți documentele necesare internării: carte de identitate, bilet de trimitere pentru internare eliberat de medicul de familie, cardul de sănătate, adeverința de salariat;
 • Nu uitați radiografiile, RMN-urile, CT-urile și alte investigații imagistice relevante;
 • Aduceți lista cu medicamente și medicamentele pe care le luați în mod cronic;
 • Bagajul trebuie să fie sumar, să cuprindă minimul necesar (articole vestimentare pentru externare, lejere, din fibre naturale și articole cosmetice personale). Pe toată perioada spitalizării, veți primi haine de spital, papuci și prosoape din partea spitalului.

5. Spitalizarea

După efectuarea formalităților de internare la recepție, veți fi condus pe secție, unde vor fi efectuate cazarea în rezervă și pregătirea preoperatorie, conform protocoalelor interne.

Veți fi condus la Blocul Operator, unde, premergător operației, veți avea o nouă discuție cu medicul anestezist. Apoi, vom efectua anestezia și operația.

După efecturea intervenției chirurgicale, veți petrece câteva ore pentru supraveghere în Postoperator, în Secția de Terapie Intensivă. În cazul operațiilor majore, veți rămâne aici până a doua zi. Ulterior,  veți fi transferat pe Secția de Ortopedie.

 • Pansamentele

La externare, plaga operatorie va fi acoperită cu un pansament personalizat. Acesta va fi schimbat la trei zile sau mai des, dacă se deteriorează sau se pătează. 

 • Firele de sutură tegumentară se vor scoate la 14 zile după operație.
 • Controlul

Dr. Dragomir vă va vedea în cursul unor consultații de control ori de câte ori este necesar. În mod obișnuit, primul control este la 14 zile postoperator pentru ablația firelor de sutură tegumentară. Apoi, la șase săptămâni, la trei luni, la șase luni și la un an pentru monitorizarea evoluției și progresia vindecării.

 • Orteze/imobilizări

Dr. Dragomir va evalua necesitatea utilității unei orteze sau a imobilizării gipsate, de la caz la caz, în funcție de afecțiunea tratată și de tipul operației.

 • Conducerea autovehiculelor

Conducerea autovehiculelor este interzisă, din punct de vedere legal, în perioada în care purtați orice tip de imobilizare, fie ea orteză sau aparat gipsat.

 • Fiziokinetoterapia

Decizia de a efectua fiziokinetoterapie, precum și momentul începerii acestor activități, va fi luată în mod personalizat. Dr. Dragomir va discuta cu dumneavoastră acest lucru după operație.